- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
God som förrätt eller kvällsrätt.
Instruktioner
- Blanda vetemjöl och salt i en skål.
- Häll i hälften av mjölken och vispa till en klimpfri smet.
Tillsätt resten av mjölken samt äggen och vispa samman smeten.
- Bryn lite matfett i en stekpanna.
Gör 8 st pannkakor efter varandra, ca ½ dl smet till varje. Tillsätt mer matfett i pannan när så behövs.
Låt pannkakorna svalna på ett fat.
- Smält matfett i en kastrull, fräs det med vetemjöl ca 2 minuter, under ständig omrörning på svag värme.
Späd med mjölk och låt stuvningen sjuda några minuter.
Smaka av med salt, peppar och ev muskot.
- Tillsätt krabbmixskivorna och dill.
Rör om , värm och tag kastrullen från spisen.
- Lägg upp 2 dryga msk krabbstuvning mitt på varje pannkaka. Vik ihop från kanterna så att inget rinner ut.
Lägg knytena med skarven neråt på ett smort, ugnsfast fat.
- Strö över riven ost och gratinera i 225 grader ca 10 minuter, tills osten har smält och fått fin färg.
- Servera med grönsallad, citronklyftor och dill.
Publicerat den
3 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar