Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannkaksknyten med krabba

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

God som förrätt eller kvällsrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vetemjöl och salt i en skål.
  2. Häll i hälften av mjölken och vispa till en klimpfri smet. Tillsätt resten av mjölken samt äggen och vispa samman smeten.
  3. Bryn lite matfett i en stekpanna. Gör 8 st pannkakor efter varandra, ca ½ dl smet till varje. Tillsätt mer matfett i pannan när så behövs. Låt pannkakorna svalna på ett fat.
  4. Smält matfett i en kastrull, fräs det med vetemjöl ca 2 minuter, under ständig omrörning på svag värme. Späd med mjölk och låt stuvningen sjuda några minuter. Smaka av med salt, peppar och ev muskot.
  5. Tillsätt krabbmixskivorna och dill. Rör om , värm och tag kastrullen från spisen.
  6. Lägg upp 2 dryga msk krabbstuvning mitt på varje pannkaka. Vik ihop från kanterna så att inget rinner ut. Lägg knytena med skarven neråt på ett smort, ugnsfast fat.
  7. Strö över riven ost och gratinera i 225 grader ca 10 minuter, tills osten har smält och fått fin färg.
  8. Servera med grönsallad, citronklyftor och dill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.