Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasta med grönkål och kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Grönkål är ett både nyttigt och gott inslag i den här läckra och lyxiga pastarätten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och strimla grönkålen. Skala och hacka löken och vitlöken. Skär kycklingen i små bitar. Hetta upp en stekpanna och torrosta pinjenötterna på medelvärme tills de fått lite färg. Ställ åt sidan.
  2. Sätt igång pastakoket.
  3. Hetta upp olivoljan i en gryta eller stor stekpanna. Fräs lök- och vitlökshacket tillsammans med grönkål och kyckling i några minuter, tills köttet är precis genomstekt. Strö över chiliflingorna, basilikan, salta och peppra. Häll i vinet och låt puttra ett par minuter. Krydda.
  4. Häll bort allt utom någon deciliter av vattnet från den färdigkokta pastan. Vänd ner kycklingröran i pastan. Lägg upp på tallrikar och servera med riven parmesanost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.