Grönkål är ett både nyttigt och gott inslag i den här läckra och lyxiga pastarätten.
Instruktioner
- Skölj och strimla grönkålen. Skala och hacka löken och vitlöken. Skär kycklingen i små bitar. Hetta upp en stekpanna och torrosta pinjenötterna på medelvärme tills de fått lite färg. Ställ åt sidan.
- Sätt igång pastakoket.
- Hetta upp olivoljan i en gryta eller stor stekpanna. Fräs lök- och vitlökshacket tillsammans med grönkål och kyckling i några minuter, tills köttet är precis genomstekt. Strö över chiliflingorna, basilikan, salta och peppra. Häll i vinet och låt puttra ett par minuter. Krydda.
- Häll bort allt utom någon deciliter av vattnet från den färdigkokta pastan. Vänd ner kycklingröran i pastan. Lägg upp på tallrikar och servera med riven parmesanost.
Publicerat den
27 februari 2017
Liknande recept
Skriv kommentar