Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persikodoftande asiatisk gryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Jättegod vegetarisk gryta med mycket smak. Blir även mycket god med ex kycklingfile om man heller vill ha det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Om du väljer sojaprotein: Koka grytbitarna i buljongen ca 15 min. Sila av och pressa försiktigt ur överflödig vätska.
  2. Oavsett vilken typ av "kött" du väljer: Fräs grytbitarna i olja tillsammans med curry, sambal oelek och vitlök i en gryta. Fräs grönsakerna och blanda med grytbitarna. Späd med kokosgrädde och vatten. Red ev. av med lite maizenamjöl om du tycker grytan känns tunn. Tillsätt persikoklyftor och mango chutney. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera med ris eller nudlar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • frucaos 21 januari 2009

    Färgglatt och gott, men tyckte nog att det var någon smak som saknades ... Det får jag experimentera med nästa gång, för en nästa gång blir det helt säkert. Vi hade kycklingfilé i, och kokosmjölk.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.