Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pilaffris med bacon, svamp och paprika

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jag älskar grytor och gratänger med "all mat i ett " så att säga, här kommer en supergod maträtt som jag kommit på själv!!

Ingredienser

Instruktioner

Börja med att hacka löken och stek den i en stekgryta tllls den blir svettad och genomskinlig, häll därefter i riset och stek tills det blir en smula färg. Lös ut buljongtärningen/häll i fonden i varmt vatten, den mängd som står på rispaketet och låt koka som vanligt. Under tiden riset blir klart så börjar man med de andra ingredienserna. Skiva svampen i så stora bitar du vill ha, om man väljer skivad bacon så skär denna i lagom bitar, skölj och rensa paprikan och skär även dessa i bitar. Stek alltihopa i stekpannan och krydda efter behag, givetvis kan man ta andra kryddor än dom jag använder. När riset är klart så häller man i svampen, baconet och paprikan i riset och rör om. Sedan blir maten godast om den får stå i ca 10 minuter och vila innan man äter. Det var allt, smaklig måltid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.