Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonmuffins med crumble

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Goda muffins med knaprig topping.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med crumble. Smält smöret, tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en smulig massa. Ställ åt sidan, gärna i kylskåp.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt.
  3. Kärna ur och dela plommonen i bitar. Smält smöret. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt smöret tillsammans med mjölken. Rör ihop till en jämn smet.
  4. Fyll muffinsformarna med smeten till 3/4. Fördela plommonbitarna i formarna. Strö över crumbeln.
  5. Grädda muffinsen mitt i ugnen 12-15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.