Man bara måste älska fransmännen och deras språk. Se bara receptets namn, det är på svenska en potatisgratäng med vitlök... Givetvis i min alldeles egen tappning...
Instruktioner
- Smält matfettet eller skär det i små bitar.
- Vispa samman äggulor och 1 dl vatten i en kastrull i vattenbad. Det får inte koka.
- Vispa gulorna tills de börjar tjockna.
- Tillsätt matfettet lite i taget.
- Ta av från värmen och smaksätt med basilika, salvia och pressad vitlök. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Häll cirka en tredjedel av såsen i bottnen av en smord ugnssäker form.
- Skala och skiva potatisen tunnt. Skölj purjolöken väl och hacka den fint. Blanda potatis och purjolök och lägg blandningen i formen.
- Fördela resterande sås jämnt över potatisen och purjolöken och strö den rivna osten överst.
- Gratinera i 200º i nedre delen av ugnen tills potatisen är mjuk och osten smält och fått fin färg, cirka 45-60 minuter.
Publicerat den
30 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar