Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pommes de terre au gratin Provençale

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Man bara måste älska fransmännen och deras språk. Se bara receptets namn, det är på svenska en potatisgratäng med vitlök... Givetvis i min alldeles egen tappning...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet eller skär det i små bitar.
  2. Vispa samman äggulor och 1 dl vatten i en kastrull i vattenbad. Det får inte koka.
  3. Vispa gulorna tills de börjar tjockna.
  4. Tillsätt matfettet lite i taget.
  5. Ta av från värmen och smaksätt med basilika, salvia och pressad vitlök. Smaka av med salt och vitpeppar.
  6. Häll cirka en tredjedel av såsen i bottnen av en smord ugnssäker form.
  7. Skala och skiva potatisen tunnt. Skölj purjolöken väl och hacka den fint. Blanda potatis och purjolök och lägg blandningen i formen.
  8. Fördela resterande sås jämnt över potatisen och purjolöken och strö den rivna osten överst.
  9. Gratinera i 200º i nedre delen av ugnen tills potatisen är mjuk och osten smält och fått fin färg, cirka 45-60 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.