Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Serveras som stek men är i själva verket kött,som fått koka i en mustig porterblandning.

Ingredienser

Instruktioner

1. Linda köttbiten med bomullsgarn så den håller formen. 2. Blanda övriga ingredienser i en gryta och koka upp.Lägg i köttet och låt det sjuda under lock på svag värme ca.1,5 tim. 3. Vänd köttet några gånger under koktiden.Prova med en sticka om köttet känns mört och köttsaften är ofärgad.Låt köttet ligga kvar i spadet ca.20 min innan det skärs upp. 4. Sila spadet,red av och koka upp.Smaka av med salt och peppar.Servera steken varm eller kall med sås,grönsaker och potatis

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • 42taisto 14 november 2009

    Absolut en av dom bästa recept att laga nötstek

  • Sotnos1971 17 juli 2011

    Smakade ljuvligt när vi testade en liten bit. Jag delade min köttbit i två och låter det ligga i spadet (i kylen..) tills vi ska äta det om några dagar. Kommer göras fler gånger!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.