Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Portvins- och fikonmarmelad med valnötter

 
Skriv ut

God marmelad att ha på bröd eller kex.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka fikonen. Tillsätt alla ingredienser utom valnötterna i en tjockbottnad kastrull. Koka ihop och låt sedan sjuda under lock i ca 20 minuter. Rör om då och då. Grovhacka valnötterna och rör ner dem.
  2. Häll den heta marmeladen i rena, varma glasburkar, sätt på locket och ställ sedan burkarna upp och ner så att vakuum bildas. På så sätt håller sig en oöppnad burk längre.
  3. Oöppnad, helt fylld burk, håller 2-4 månader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.