Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisskal med chili con queso

 
Skriv ut

Det här receptet är ett Tex-Mex recept. Uttrycket Tex-Mex är ingen fyndig reklamslogan, det är helt enkelt ett geografiskt faktum. Gränsen mellan Texas och Mexiko delar två mycket olika länder men när det kommer till mat är den flytande.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Räcker till 4 personer som förrätt
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Baka potatisarna i 1 timme, eller tills de är mjuka. Vänd dem en gång under tiden. Låt potatisarna svalna lite. Skär dem i halvor och gröp ur dem. Lämna kvar ca 1 cm potatis. Låt skalen svalna helt och skär varje potatis i halvor en gång till.
  4. Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt salladslök, chili, och vitlök och rör på låg värme i 1-2 minuter, eller tills blandningen mjuknar. Lyft bort stekpannan och tillsätt gräddfil och cheddarost. Sätt tillbaka stekpannan på plattan och rör tills blandningen är slät.
  5. Fyll en stekpanna till hälften med olja och fritera potatisskalen i omgångar tills de är frasiga och gyllenbruna. Torka dem på hushållspapper.
  6. Fyll dem med röran och servera gärna med en tomatsalsa och guacamole.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.