Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisterrin med rosmarin

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gjord på smakrik mandelpotatis blir denna potatisterrin ett lyxigt tillbehör. Den kan förberedas i god tid eller ätas direkt. Låter du den stå i press, några timmar eller över natten, blir den mer kompakt och lättare att skära.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Skala potatisen och skiva den tunt. Stek hastigt i smöret utan att den tar färg. Salta, peppra och blanda ner ost och rosmarin. Häll i en form, ca 1½ liter, klädd med bakplåtspapper. Packa jämnt och ganska hårt. Baka terrinen mitt i ugnen tills den är genombakad, ca 35 minuter. Ta ur formen, skär i skivor och servera.
  3. Om du gör terrinen dagen innan: Ta den ur ugnen. Låt den vara kvar i formen. Lägg på bakplåtspapper och ställ ytterligare en brödform ovanpå. Fyll den övre formen med vatten och låt stå tills terrinen har svalnat. Ställ i kyl.
  4. Vid servering: Ta terrinen ur formen, skär i skivor och servera kall eller värm i 150 grader i ca 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.