Gjord på smakrik mandelpotatis blir denna potatisterrin ett lyxigt tillbehör. Den kan förberedas i god tid eller ätas direkt. Låter du den stå i press, några timmar eller över natten, blir den mer kompakt och lättare att skära.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Skala potatisen och skiva den tunt. Stek hastigt i smöret utan att den tar färg. Salta, peppra och blanda ner ost och rosmarin. Häll i en form, ca 1½ liter, klädd med bakplåtspapper. Packa jämnt och ganska hårt. Baka terrinen mitt i ugnen tills den är genombakad, ca 35 minuter. Ta ur formen, skär i skivor och servera.
- Om du gör terrinen dagen innan:
Ta den ur ugnen. Låt den vara kvar i formen. Lägg på bakplåtspapper och ställ ytterligare en brödform ovanpå. Fyll den övre formen med vatten och låt stå tills terrinen har svalnat. Ställ i kyl.
- Vid servering:
Ta terrinen ur formen, skär i skivor och servera kall eller värm i 150 grader i ca 15 minuter.
Publicerat den
22 februari 2017
Liknande recept
Skriv kommentar