Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Prima piroger

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Perfekta till picnicken

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Finfördela matfettet i mjölet till en grynigmassa. Tillsätt kesella och arbeta raskt ihop allt till en deg. Lägg den kallt att vila ca: 30 minuter.
  3. Skala och hacka löken. Fräs lök och färs i lite matfett tills färsen är jämnt smulig och har fått lite färg.
  4. Tillsätt pressad vitlök, tacosås, vatten, oregano, salt och peppar. Låtallt puttra ca: 15-20 minuter. Smaka av.
  5. Ansa och skiva svampen. Fräs den i lite matfett.
  6. Dela degen i 4 lika stora bitar. Kavla ut varje bit ganska tunt så den blir ca: 26x26 cm. Dela varje degplatta i 4 bitar ca: 13x13 cm stora.
  7. Fördela färsen på ena halvan degrutorna. Strö över svamp och riven ost. Vik över den fria deghalvan och tryck till kanterna ordentligt.
  8. Lägg pirogerna på en plåt klädd med bakplåtspapper, pensla dem med uppvispat ägg och strö över pinjenötter. Grädda mitt i ugnen ca: 10-15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.