Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Prostens kanelkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

God och lätt att göra

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175, smöra och bröa en rund kakform. Blanda mjöl, bakpulver och kanel. Vispa ägg och socker vitt och pösigt och vänd ner mjölblandningen. Koka upp vattnet och smöret och slå det kokande ner i smeten och rör till en jämn smet. Slå smeten i formen genast. Strö över lite mandelflis och grädda kakan strax under mitten i ca 40 minter eller tills den känns klar när man prövar med en sticka. Vänd upp kakan när den svalnat en stund i formen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • publikhav 17 november 2009

    Den blev super saftig och perfekt!!! Tackar!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.