Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberkakor

 
  • Serverar: 15-20 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Lättbakade småkakor med rabarbermarmelad. Det kan också bli en helt annan kaka om man vågar byta ut marmeladen...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop smör och mjöl. Det går lättast om smöret är mjukt och man liksom pressar ihop degen med en gaffel. Blanda i råsockret och ställ degen i kylen.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Rulla ut degen till en ca 5-6 cm tjock "korv" och skär den i centimetertjocka skivor.
  4. Pressa fram en liten grop mitt i skivan och klutta dit marmelad.
  5. Baka i ugnen ca 8-10 min. De är klara precis innan de börjar få färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.