Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberpaj med hallon och citronkräm

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Riktigt söt och god citronkräm tillsammans med hallon och rabarber, kan det bli bättre?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Kör margarin eller smör och vetemjöl till en deg i matberedare, tillsätt vattnet och kör degen ytterligare någon sekund. Tryck ut degen i en normalstor pajform, ca 26 cm i diameter. Ställ pajskalet i kylskåp 30 minuter eller i frysen 20 minuter. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
  3. Blanda äggulor, socker, vispgrädde och citronskal i en rostfri kastrull. Sjud på svag värme under omrörning tills krämen tjocknat, den får inte koka. Ta kastrullen från plattan och rör ner smör i klickar. Tillsätt citronsaften och låt citronkrämen svalna något.
  4. Skär rabarbern i smala bitar och lägg dem tillsammans med sockret i en kastrull. Låt småkoka tills den är mjuk, ca 15 minuter.
  5. Rör ner hallonen. Blanda potatismjöl och vatten till en redning och häll redningen i en fin stråle medan du rör. Låt krämen få ett uppkok. Låt rabarbern och hallonkrämen svalna något
  6. Bred ut citronkrämen i pajskalet, täck med rabarber- och hallonkrämen. Grädda pajen ytterligare 10-15 minuter. Citronkrämen ska ha fått lite färg.
  7. Låt pajen svalna och sikta över florsocker. Servera med vispad grädde, vaniljsås eller glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.