Riktigt söt och god citronkräm tillsammans med hallon och rabarber, kan det bli bättre?
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Kör margarin eller smör och vetemjöl till en deg i matberedare, tillsätt vattnet och kör degen ytterligare någon sekund.
Tryck ut degen i en normalstor pajform, ca 26 cm i diameter.
Ställ pajskalet i kylskåp 30 minuter eller i frysen 20 minuter.
Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
- Blanda äggulor, socker, vispgrädde och citronskal i en rostfri kastrull. Sjud på svag värme under omrörning tills krämen tjocknat, den får inte koka.
Ta kastrullen från plattan och rör ner smör i klickar.
Tillsätt citronsaften och låt citronkrämen svalna något.
- Skär rabarbern i smala bitar och lägg dem tillsammans med sockret i en kastrull. Låt småkoka tills den är mjuk, ca 15 minuter.
- Rör ner hallonen. Blanda potatismjöl och vatten till en redning och häll redningen i en fin stråle medan du rör.
Låt krämen få ett uppkok.
Låt rabarbern och hallonkrämen svalna något
- Bred ut citronkrämen i pajskalet, täck med rabarber- och hallonkrämen.
Grädda pajen ytterligare 10-15 minuter.
Citronkrämen ska ha fått lite färg.
- Låt pajen svalna och sikta över florsocker.
Servera med vispad grädde, vaniljsås eller glass.
Publicerat den
22 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar