Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rågknutar med russin

 
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Äpple i degen och ett mustigt lantbrödsmjöl gör dessa bullar saftiga och goda, perfekt för ett mättande mellanmål. Välj själv om du vill göra stora eller små knutar. Blir 16 eller 34 knutar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ned jästen i en rymlig degbunke.
  2. Smält smöret och häll i vattnet. Värm till 37 grader.
  3. Rör ut jästen i lite av vätskan. Tillsätt resten av vätskan, salt, russin och äpple samt det mesta av mjölet.
  4. Arbeta degen väl, cirka 8–10 minuter i köksmaskin. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa övertäckt till dubbel storlek, cirka 25 minuter.
  5. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 16 eller 24 bitar, beroende på hur stora bullar du vill ha.
  6. Rulla ut bitarna till längder, cirka 25 cm långa, och forma till knutar. Lägg på plåtar och strö över lite mjöl. Täck med bakduk och låt jäsa i cirka 25 minuter.
  7. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda bröden i 12–15 minuter. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.