Ett härligt gott och smakrikt bröd.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader
Smula jästen i degbunken
Häll över ljummet vatten (37 grader)
Rör tills jästen löst sig
Tillsätt olja, salt, sirap, anis och fänkål
Arbeta in rågmjölet och det mästa av rågsikten.
Arbeta tills degen släpper från kanterna.
Låt jäsa övertäckt 1 timme
- Ta upp degen på bakbordet och kavla ut till en avlångplatta.
Strö över russin och aprikoser (eller annan fyllning)
och kavla in dem lätt i degen.
Rulla ihop som en rulltårta och lägg digonalt på
bakpapperklädd plåt
Skär snitt med vass kniv.
Låt jäsa under bakduk i 35-40 minuter.
Grädda i ca 15 minuter. Sänk teperaturen till 200 grader och fortsätt grädda i ytterligare 15 minuter.
Låt svalna på galler under bakduk.
Publicerat den
15 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar