Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Riktig gammeldags mazarinkaka

 
Skriv ut

Fick receptet av min mormor som fått det av sin mamma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mal sötmandel och bittermandel.
  2. Vispa ägg och socker, tillsätt mandel, det smälta margarinet, mjölk och vaniljsocker. Rör sist ner vetemjöl och bakpulver.
  3. Häll i välsmord form. Grädda i 200 grader, men sänk värmen mot slutet, grädda i ca 50 minuter till 1 timme.
  4. Låt kakan kallna något.
  5. Blanda florsocker med vatten ganska tjockt och bred ut över kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.