Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Riscrisptårta

Rice crispies är en omtyckt klassiker på morgonfilen, eller i en tallrik med mjölk. Men vad kanske inte alla vet är att det också är en riktigt bra ingrediens när det kommer till tårtbak! I en marängbotten tillför det puffade riset en härligt seg men ändå krispig konsistens som gifter sig underbart tillsammans med en krämig sås och fluffig grädde. När det kommer till smaksättning av tårtan är det endast fantasin som sätter gränsen! Prova till exempel att göra en riscrisptårta med en mäktig chokladkräm som blir en underbar kontrast till den sega marängen. En variant av det klassiska bakverket Pavlova får du om du gör en crisptårta med citronkräm och grädde och sedan öser på med härliga färska bär på toppen. Likt sommar serverad på ett tårtfat!

Din sökning gav tyvärr inga träffar, men här kommer några populära recept du kanske gillar!



Skär kycklingfilén i strimlor och baconen i bitar. Bryn kycklingen och baconet, salta och peppra. Bryn champinjonerna. Skiva purjolöken. Strimla paprikorna i bitar och bryn paprika och purjolöken...

50 min
6-8
36

Sätt ugnen på 175 grader. Gnid in filéerna med grillkrydda. Sätt i en stektermometer i tjockaste delen på filén. Sätt in i ugnen tills termometern visar 75 grader. Blanda under tiden alla ingred...

5-15
28

Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg. Rör under tiden ihop grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och buljongtärning i en kastrull. Låt det koka ihop ett tag medan kycklingen...

45 min
4
73

Skär filéerna i lite mindre bitar, krydda dem med chicken&steak och stek till fin färg. Vispa ihop Cantadou, crème fraiche, grädde och buljongtärningar och pepparmix, låt det koka ihop sig. Lägg kyc...

50 min
6
57

Sätt ugnen på 225°C. Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål. Tag stora muffinsformar eller en muffinsform av teflon. Smörj om ni använder muffinsformen av teflon. Sätt in formen i mitten...

12
30

Blötlägg lergrytan i kallt vatten mist i 15 min hela grytan ska vara täckt av vatten. Blanda oljan med salt, peppar, soja och curry. Häll i citronsaften i kycklingen och därefter dragonen. Lägg kyck...

1 h 45 min
4
10

Riv potatis och lök fint eller om du har möjlighet kör allt genom köttkvarnen varva då färsen, löken och potatisen. Blanda allt noggrant med salt och peppar, ta lite mindre salt först och provstek en...

1

Tina räkorna, om de är frysta. Skala dem och förvara i kylen. Skär torskryggen i fyra bitar. Blanda rimmlagen i en bunke och rör runt så saltet och sockret löser upp sig i vattnet. Lägg i torskbita...

1 h 30 min
4
1

Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke eller dubbla plastpåsar ( mest praktiskt tycker jag). Skär köttet i bitar. Fläskfilé i skivor och kycklingfilé i större grytbitar. Lägg i köttet oc...

7 h
4-5
24

Blanda ihop ingredienserna till pajdegen i matberedaren snabbt, låt den helst vila en stund i kylen. Tryck ut den i en långpanna. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda i 200 gr i mitten av ugnen, 10-1...

6-8
47

Bryt bort den grova, träiga nedersta delen av sparrisen och skölj sparrisen. Rosta under tiden pinjenötterna i en upphettad torr stekpanna till de börjar få färg. Se till att skaka pannan då och då...

1

Skär filén färst på längden, dela sedan längderna på 3-4 bitar vardera. Salta och peppra dem och stek dem till fin färg. Lägg dem sedan i en ugnsform. Vispa ihop mascarpone, grädde, crème fraiche, sa...

1 h 15 min
6-8
335

Lägg kycklingfiléerna i en smord form. Rör ihop crème fraiche och salsa. Bred blandningen över fileérna. In i ugnen på 200 grader i ca 25 min. Strö gärna över hackad persilja. Servera med pressad...

30 min
3-4
28

Strimla köttet. Marinera köttet genom att blanda strimlorna med en ingrediens i taget. (se under rubriken marinad). Japansk soja, salt, vitpeppar. Potatismjölet pudras över köttet, rör om och häll där...

30 min
4-6
39

Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Vispa under tiden ägg och socker pösigt, blanda alla torra ingredienser väl! Man kan göra i en påse för bra resultat. Rör ner smöret och det väl bland...

25
1

Stek kycklingen i ugn om den inte är färdiggrillad och stek champinjonerna i lite smör/olja i panna. Blanda grädden och kryddan (efter smak) och häll sedan grädden + champinjonerna över den nästan fär...

4
1

Smält smöret i en stekgryta och bryn köttet. Hacka löken och skär champinjonerna i mindre bitar och tillsätt dem till köttet tillsammans med salt och peppar. Fräs på några minuter. Sänk värmen och...

4-5
8

Strimla biffen i 1/2 cm strimlor och blanda med chilisås, grädde och bikarbonat. Ställ i kylen 2-3 timmar (minst, gärna längre). Skiva champinjonerna och stek i några droppar sesamolja i en stekpan...

30 min
6
21

Strimla kyckling filéerna, stek i stekpanna och lägg åt sidan. Stek den strimlade löken och moroten på ganska hög värme tills de mjuknar. Lägg i paprika och champinjoner och stek till även de mjuknar...

4
14

Häll alla ingredienserna i en skål (jag brukar alltid börja med den mindre mängden i ett recept, det är lättare att öka på än att dra ifrån....)och rör försiktigt ihop såsen, smaka av och tillsätt mer...

10 min
5
5

Blanda alla ingridiensser. Hacka hasselnötterna. Bre ut smeten i en bakplåtsklädd långpanna. Och ha på de hackade hasselnötterna. Mamma brukar ha en mindre långpanna medans jag föredrar en va...

30 min
30
27

Sätt ugnen på 200°C. Skär vitkålen i småbitar och stek den i smör och sirap tills den blir mjuk. Lägg köttfärsen i en bunke och blanda den med 6 dl mjölk. Färsen skall vara ganska lös, för då bl...

4-6
12

Kör i hop degen i matberedaren. Tryck ut i pajformen. Grädda 15min i 175 grader Häll sedan i räkorna i pajskalet. Spara några räkor till garnering. Blanda ihop övriga ingredienser. Häll blandning...

45 min
4
77

Hacka och fräs all lök i smör i en kastrull tills den blivit mjuk. Häll på vin, vatten, fond, farinsockret, balsamvinäger och rosmarin. Koka upp och reducera till ungefär hälften. Smaka eventuellt...

30 min
4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.