Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Riscrisptårta

Rice crispies är en omtyckt klassiker på morgonfilen, eller i en tallrik med mjölk. Men vad kanske inte alla vet är att det också är en riktigt bra ingrediens när det kommer till tårtbak! I en marängbotten tillför det puffade riset en härligt seg men ändå krispig konsistens som gifter sig underbart tillsammans med en krämig sås och fluffig grädde. När det kommer till smaksättning av tårtan är det endast fantasin som sätter gränsen! Prova till exempel att göra en riscrisptårta med en mäktig chokladkräm som blir en underbar kontrast till den sega marängen. En variant av det klassiska bakverket Pavlova får du om du gör en crisptårta med citronkräm och grädde och sedan öser på med härliga färska bär på toppen. Likt sommar serverad på ett tårtfat!

Din sökning gav tyvärr inga träffar, men här kommer några populära recept du kanske gillar!



Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg. Rör under tiden ihop grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och buljongtärning i en kastrull. Låt det koka ihop ett tag medan kycklingen...

45 min
4
73

Skär filéerna i lite mindre bitar, krydda dem med chicken&steak och stek till fin färg. Vispa ihop Cantadou, crème fraiche, grädde och buljongtärningar och pepparmix, låt det koka ihop sig. Lägg kyc...

50 min
6
60

Skär filén färst på längden, dela sedan längderna på 3-4 bitar vardera. Salta och peppra dem och stek dem till fin färg. Lägg dem sedan i en ugnsform. Vispa ihop mascarpone, grädde, crème fraiche, sa...

1 h 15 min
6-8
335

Skär kycklingfilén i strimlor och baconen i bitar. Bryn kycklingen och baconet, salta och peppra. Bryn champinjonerna. Skiva purjolöken. Strimla paprikorna i bitar och bryn paprika och purjolöken...

50 min
6-8
36

Strimla biffen i 1/2 cm strimlor och blanda med chilisås, grädde och bikarbonat. Ställ i kylen 2-3 timmar (minst, gärna längre). Skiva champinjonerna och stek i några droppar sesamolja i en stekpan...

30 min
6
23

Dela baconet i små bitar och fräs upp. Skiva champinjonerna, hacka löken och tärna paprikan och låt steka med. Pressa i vitlöksklyftorna och blanda i senap och grädde och låt koka upp. Salta och krydd...

4
2

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund...

1 h
20-30
10

Strimla köttet. Marinera köttet genom att blanda strimlorna med en ingrediens i taget. (se under rubriken marinad). Japansk soja, salt, vitpeppar. Potatismjölet pudras över köttet, rör om och häll där...

30 min
4-6
39

Smält smöret i en stekgryta och bryn köttet. Hacka löken och skär champinjonerna i mindre bitar och tillsätt dem till köttet tillsammans med salt och peppar. Fräs på några minuter. Sänk värmen och...

4-5
9

Sätt ugnen på 200°C. Skär vitkålen i småbitar och stek den i smör och sirap tills den blir mjuk. Lägg köttfärsen i en bunke och blanda den med 6 dl mjölk. Färsen skall vara ganska lös, för då bl...

4-6
12

Sätt ugnen på 225°C. Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål. Tag stora muffinsformar eller en muffinsform av teflon. Smörj om ni använder muffinsformen av teflon. Sätt in formen i mitten...

12
31

Kör i hop degen i matberedaren. Tryck ut i pajformen. Grädda 15min i 175 grader Häll sedan i räkorna i pajskalet. Spara några räkor till garnering. Blanda ihop övriga ingredienser. Häll blandning...

45 min
4
77

Sätt ugnen på 200 grader. Klipp bacon eller strimla skinkan strimmla purjon i tunna skivor och champinjonerna i skivor. Stek bacon/skinka purjo och champinjoner. Blanda i creme fraichen och salta, p...

20 min
4-8
17

Strimla filén, skär baconet i smala bitar och hacka rödlöken smått. Fräs upp filén i smör och lägg den sen på en tallrik. Fräs sen bacon och sist löken i baconfettet. Blanda ihop allt strö lite m...

4
128

Klyv, kärna ur och skölj paprikorna. Skär dem i fyrkantiga bitar 1½ cm. Förväll dem i kokande vatten 1 minut, spola dem sen i kallt vatten. Koka ihop lagen 3-4 minuter och låt kallna. Fördela pa...

40 min
1

Kärna ur frukten och lägg den i ett stort kärl, hink eller liknande. Koka upp vattet och häll över tills det täcker frukten. Låt svalna. Häll i jästnärssaltet och portvinsjästen. Lägg över en handduk...

1

Skär köttet i grytbitar, lägg i ugnsform. Smula över buljongtärningarna. Strö över svampen och syltlöken. Vispa ihop resten och slå över. Sätt in i 200 grader i mitten av ugnen ca 1timme. Klart att se...

1 h 10 min
6-8
3

Rör smör och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen under kraftig omrörning ca 3-4 minuter. Smält smöret i en kastrull. Smörj och bröd en rund form , helst med löstagbar kant. Vispa ihop ägg och...

45 min
8-10
23

Koka bär, stjärnanis,kanel och vatten på svag värme i ca 20 min. Ta upp kanelen och stjärnanisen och rör ner socker och vaniljsocker. Låt koka sakta i ca 10 min. tillsätt rom, skumma och häll på varma...

40 min
4

Koka upp bären, som måste ha varit frusna, tillsammans med vattnet och ingefäran. Låt koka till bären skrumpnat. Sila av bären. Låt saften,socker och citronsaften koka upp. Rör så sockret löst sig....

1 h
3

Koka upp vattnet med sockret, citronsyran och den valda smaksättningen. Stöt saffranet i mortel om det inte är finstött redan. Skala päronen, dela dem halvor och gröp ur kärnhuset. Ta bort skaftet. L...

20 min
1
2

Sätt ugnen på 175 grader. Strimla kålen i matberedare med grova skärskivan. Bryn kålen i omgångar i stekpanna. Strila i lite sirap på kålen när du bryner den för att få bättre färg. Blanda köt...

1 h 30 min
6-8
10

Häll av potatisen i ett durkslag och skölj i kallt vatten. Ansa och skiva rädisorna tunt och skär salladslöken på sneden i ca 1 cm tjocka ringar. Halvera tomaterna på längden. Lägg över allt i en s...

15 min
6
1

Skär tårtbottnen i tre delar. Mosa en banan och bred på den nedersta bottendelen. Lägg på den andra delen och bred 3 dl vispad grädde smaksatt med kakao uppepå. Bred vaniljkräm uppepå grädden, inn...

1 h
10
2

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.