Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Riscrisptårta

Rice crispies är en omtyckt klassiker på morgonfilen, eller i en tallrik med mjölk. Men vad kanske inte alla vet är att det också är en riktigt bra ingrediens när det kommer till tårtbak! I en marängbotten tillför det puffade riset en härligt seg men ändå krispig konsistens som gifter sig underbart tillsammans med en krämig sås och fluffig grädde. När det kommer till smaksättning av tårtan är det endast fantasin som sätter gränsen! Prova till exempel att göra en riscrisptårta med en mäktig chokladkräm som blir en underbar kontrast till den sega marängen. En variant av det klassiska bakverket Pavlova får du om du gör en crisptårta med citronkräm och grädde och sedan öser på med härliga färska bär på toppen. Likt sommar serverad på ett tårtfat!

Din sökning gav tyvärr inga träffar, men här kommer några populära recept du kanske gillar!



Skär kycklingfilén i strimlor och baconen i bitar. Bryn kycklingen och baconet, salta och peppra. Bryn champinjonerna. Skiva purjolöken. Strimla paprikorna i bitar och bryn paprika och purjolöken...

50 min
6-8
36

Skär filéerna i lite mindre bitar, krydda dem med chicken&steak och stek till fin färg. Vispa ihop Cantadou, crème fraiche, grädde och buljongtärningar och pepparmix, låt det koka ihop sig. Lägg kyc...

50 min
6
58

Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg. Rör under tiden ihop grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och buljongtärning i en kastrull. Låt det koka ihop ett tag medan kycklingen...

45 min
4
73

Sätt ugnen på 225°C. Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål. Tag stora muffinsformar eller en muffinsform av teflon. Smörj om ni använder muffinsformen av teflon. Sätt in formen i mitten...

12
31

Skär filén färst på längden, dela sedan längderna på 3-4 bitar vardera. Salta och peppra dem och stek dem till fin färg. Lägg dem sedan i en ugnsform. Vispa ihop mascarpone, grädde, crème fraiche, sa...

1 h 15 min
6-8
335

Skär filéer i skivor, krydda med salt och peppar och bryn i en fettsnål panna. Skär paprikorna i mindre bitar, lägg paprikor och kyckling i en eldfast form. Blanda salsa och fraiche till en röra och h...

10 min
4
3

Blanda crème fraiche och majonnäs. Klipp örterna fint. Rör samman allt och smaka av med citron, peppar och salt....

10 min
4

Skär fileèrna i bitar. Skär purjolöken i ringar. Bryn kycklingen och fräs purjolöken/vitlöken lite lätt. Bryn kantarellerna. Blanda ner kantarellerna och ananas i grytan. Krydda med kycklingfon...

4
22

Koka upp pastan (jag tog fullkornspasta). Hacka löken och fräs tillsammans med kycklingen som skurits i mindre bitar. Blanda i allt utom majsen. Låt koka upp i ca 5 min. Häll pastan i botten av e...

30 min
5
11

Ugn 225 grader ca 40 minuter Bryn kycklingbitarna, salta och peppra. Lägg i gratängform. Blanda grädde, chilisås, oregano, paprika och champinjoner. Slå blandningen över kycklingen och grädda...

2

Hacka röd lök och tomat i små bitar. Blanda ner det i creme fraichen. Smaksätt med sweet chili sås och kryddor efter tycke och smak. Klar att servera!...

5 min
3
12

Strimla köttet. Marinera köttet genom att blanda strimlorna med en ingrediens i taget. (se under rubriken marinad). Japansk soja, salt, vitpeppar. Potatismjölet pudras över köttet, rör om och häll där...

30 min
4-6
39

Koka pastan (enligt förpackningen). Skala och hacka alla grönsaker. Hetta upp oljan i en vid kastrull, tillsätt grönsakerna och tomatpurén, låt fräsa sakta i 5 minuter. Späd med tomatkross, fo...

15 min
4
3

Smält smöret i en stekgryta och bryn köttet. Hacka löken och skär champinjonerna i mindre bitar och tillsätt dem till köttet tillsammans med salt och peppar. Fräs på några minuter. Sänk värmen och...

4-5
8

Tina räkorna, om de är frysta. Skala dem och förvara i kylen. Skär torskryggen i fyra bitar. Blanda rimmlagen i en bunke och rör runt så saltet och sockret löser upp sig i vattnet. Lägg i torskbita...

1 h 30 min
4
1

Sätt ugnen på 175 grader. Strimla kålen i matberedare med grova skärskivan. Bryn kålen i omgångar i stekpanna. Strila i lite sirap på kålen när du bryner den för att få bättre färg. Blanda köt...

1 h 30 min
6-8
10

Blanda bostongurkan med gräddfil och majonnäs. Krydda med salt och peppar efter egen smak. Låt stå kallt en stund....

10 min
4

Sätt ugnen på 225*C Skär falukorven valfritt och lägg i en form. Finhacka löken och strö över korven. Blanda övriga ingredienser utom osten i en bunke och häll över korven. Strö över valfri mäng...

20 min
4-6
5

Skala och hacka löken grovt och lägg i grytan tillsammans med köttet. Skala och skär potatisen i skivor eller bitar. Dela kärna ut och skär paprikorna i bitar. Lägg potatis och paprika i grytan. De...

4
2

Putsa och skiva köttet. Bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över det i en gryta. Salta och peppra köttet. Strimla bacon och skiva purjolöken. Fräs bacon och purjolök tills baco...

4
35

När du har allt i bunken ska det blandas och röras (OBS ingen knådning). Ställ degen att jäsa i 2 timmar med en bakduk över bunken. Sätt ugnen på 250 grader strax innan degen har jäst färdigt. Sp...

2 h 25 min
3

Börja med att blanda filen med majonnäsen, tillsätt sedan resten av ingredienserna och blanda väl....

1-5
1

Ugn 225º Lägg vetemjöl, havrekli och smör i bitar i matberedarens skål med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vattnet och kör tills det blir en boll av degen. Ta upp degen och...

4-6
2

Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den) Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan. Klyfta lök, äpple och dela morot...

4
8

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.