Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Riscrisptårta

Rice crispies är en omtyckt klassiker på morgonfilen, eller i en tallrik med mjölk. Men vad kanske inte alla vet är att det också är en riktigt bra ingrediens när det kommer till tårtbak! I en marängbotten tillför det puffade riset en härligt seg men ändå krispig konsistens som gifter sig underbart tillsammans med en krämig sås och fluffig grädde. När det kommer till smaksättning av tårtan är det endast fantasin som sätter gränsen! Prova till exempel att göra en riscrisptårta med en mäktig chokladkräm som blir en underbar kontrast till den sega marängen. En variant av det klassiska bakverket Pavlova får du om du gör en crisptårta med citronkräm och grädde och sedan öser på med härliga färska bär på toppen. Likt sommar serverad på ett tårtfat!

Din sökning gav tyvärr inga träffar, men här kommer några populära recept du kanske gillar!



Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Woka räkorna hastigt på hög värme. Ta upp dem. lägg i lite mer olja och woka grönsakerna under omrörning, ca 5-7 min. Blanda i räkor och smaksätt med f...

4
1

Sätt ugnen på 175°. Blanda smör, socker, honung, vetemjöl och ingefära till en jämn deg i matberedaren. Ta cirka 1 matsked deg och tryck ut till en rund kaka på en plåt. Gör ett jämnt antal kakor. Läg...

30 min
12
1

Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg. Rör under tiden ihop grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och buljongtärning i en kastrull. Låt det koka ihop ett tag medan kycklingen...

45 min
4
73

Smält smöret i en stekgryta och bryn köttet. Hacka löken och skär champinjonerna i mindre bitar och tillsätt dem till köttet tillsammans med salt och peppar. Fräs på några minuter. Sänk värmen och...

4-5
9

Skär filén färst på längden, dela sedan längderna på 3-4 bitar vardera. Salta och peppra dem och stek dem till fin färg. Lägg dem sedan i en ugnsform. Vispa ihop mascarpone, grädde, crème fraiche, sa...

1 h 15 min
6-8
336

Skär filéerna i lite mindre bitar, krydda dem med chicken&steak och stek till fin färg. Vispa ihop Cantadou, crème fraiche, grädde och buljongtärningar och pepparmix, låt det koka ihop sig. Lägg kyc...

50 min
6
60

Strimla biffen i 1/2 cm strimlor och blanda med chilisås, grädde och bikarbonat. Ställ i kylen 2-3 timmar (minst, gärna längre). Skiva champinjonerna och stek i några droppar sesamolja i en stekpan...

30 min
6
24

Börja med kött och grönsaksfräset. Skala lök och morötter. Finhacka löken och grovriv morötterna. Finstrimla vitkålen, gärna med osthyvel. Stek köttfärsen i margarinet tills den är jämn och grynig....

4-5
8

Sätt ugnen på 200°C. Skär vitkålen i småbitar och stek den i smör och sirap tills den blir mjuk. Lägg köttfärsen i en bunke och blanda den med 6 dl mjölk. Färsen skall vara ganska lös, för då bl...

4-6
12

Riv morötter och skär purjo och paprika i ganska små bitar. Fräs grönsakerna tillsammans med pressad vitlök. Smula buljongtärningarna, häll på vin, vatten, krossade tomater och koka upp. Rör i gr...

4-6
24

Sätt ugnen på 225°C. Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål. Tag stora muffinsformar eller en muffinsform av teflon. Smörj om ni använder muffinsformen av teflon. Sätt in formen i mitten...

12
31

Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke eller dubbla plastpåsar ( mest praktiskt tycker jag). Skär köttet i bitar. Fläskfilé i skivor och kycklingfilé i större grytbitar. Lägg i köttet oc...

7 h
4-5
25

Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den) Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan. Klyfta lök, äpple och dela morot...

4
8

Putsa och skiva köttet. Bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över det i en gryta. Salta och peppra köttet. Strimla bacon och skiva purjolöken. Fräs bacon och purjolök tills baco...

4
35

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund...

1 h
20-30
10

Dela kycklingen i lagom stora bitar, ca 1,5 x 1,5 cm. Bryn i olja eller smör tills kycklingen fått fin färg och vattnet avdunstat. Knaperstek bacon och dela i mindre bitar. Koka upp vispgrädde,...

45 min
4-6
1

Skär kycklingfilén i strimlor och baconen i bitar. Bryn kycklingen och baconet, salta och peppra. Bryn champinjonerna. Skiva purjolöken. Strimla paprikorna i bitar och bryn paprika och purjolöken...

50 min
6-8
37

Lägg bären i 2-litersflaskor. Häll på spriten. Sätt kork på flaskorna och låt dem stå i rumstemperatur i minst 3 veckor. Skaka flaskorna ibland. Sila saften. Koka en sockerlag på florsockret och vat...

3

Bryn köttet på hög värme, köttet ska bara få färg och det ska gärna vara rött invändigt.. Lägg köttet åt sidan. Stek lök, champinjoner och tomatpure. Efter ca 5 minuter tillsätt resterande ingred...

4
5

Hacka purjolöken smått. Blanda ihop alla ingredienserna och smaka av med ev salt....

4-6
7

Skär köttet i grytbitar, lägg i ugnsform. Smula över buljongtärningarna. Strö över svampen och syltlöken. Vispa ihop resten och slå över. Sätt in i 200 grader i mitten av ugnen ca 1timme. Klart att se...

1 h 10 min
6-8
3

Sätt ugnen på 175 grader. Strimla kålen i matberedare med grova skärskivan. Bryn kålen i omgångar i stekpanna. Strila i lite sirap på kålen när du bryner den för att få bättre färg. Blanda köt...

1 h 30 min
6-8
10

Koka makaronerna enligt anvisning tillsammans med salt och olja. Fräs matfett och mjöl i en annan kastrull. Späd med mjölk och låt koka under omrörning ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och...

3
9

Koka bär, stjärnanis,kanel och vatten på svag värme i ca 20 min. Ta upp kanelen och stjärnanisen och rör ner socker och vaniljsocker. Låt koka sakta i ca 10 min. tillsätt rom, skumma och häll på varma...

40 min
4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.