Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotfruktssallad med hasselnötter

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Rotfrukter är nyttigt och mycket gott. Denna goda sallad passar som ensamrätt eller som sallad på buffén.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och dela rotfrukterna i ungefär lika stora klyftor.
  2. Blanda alla rotfrukterna, rödlöken, vitlöken och oliverna med salt, peppar och ½ dl olivolja. Lägg rotfruktsblandningen på en plåt och rosta i ugnen 20-30 minuter. Låt svalna något.
  3. Riv ingefäran på ett rivjärn, det ska bli cirka 1 msk. Gör en dressing genom att vispa ihop senap, vinäger, honung och ingefära. Vispa ner 1 dl olja lite i taget.
  4. Lägg rotfruktsblandningen i en stor skål och vänd ner dressingen. Blanda i rucola och strö över lite hasselnötter som både ger god smak och härligt tuggmotstånd. Rotfruktssalladen kan serveras både varm och kall. Servera gärna lite extra oliver till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.