Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotfruktssoppa med apelsin och körvelolja

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Soppa med spännande smaker.

Ingredienser

Instruktioner

Fräs lök och vitlök i olja i en gryta utan att löken tar färg. Skala och skiva morötter, gulbetor och palsternacka. Låt fräsa med någon minut. Tillsätt vatten och kycklingfond i grytan. Koka under lock tills rotfrukterna är mjuka, 15–20 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer direkt i grytan eller i en mixerkanna. Smaksätt soppan med apelsinsaft och rivet skal, salt och peppar. Mixa rapsolja och körvel till en jämn grönfärgad olja. Servera soppan och ringla över lite av körveloljan. Ett gott bröd hör till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.