Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rulltårta med hallon och lemoncurd

(4 kommentarer)  
Skriv ut

En mycket god tårta som en kollega bjöd på till midsommar. Både söt och syrlig i en god kombination.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rulltårta: Vispa ägg och socker poröst. Blanda cocos, potatismjöl och bakpulver, och rör ner det i äggsmeten. Grädda i en bakpappers-klädd långpanna (30*40 cm) i 250 grader under 5 min. Strö cocos på ett annat bakpapper och vänd över den gräddade rulltårtan. Låt den svalna och förbered under tiden fyllningen
  2. Fyllning: Vispa grädden. Blanda ner lemoncurd och vaniljsocker.
  3. När rulltårtan svalnat, bred över gräddblandningen och strö över hallonen. Rulla ihop försiktigt.
  4. Klart att servera!!

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • monicadanell 26 juni 2010

    Har gjort rulltårtan till midsommarafton den var jätte god du får 5 poäng av mej monica

  • ulfzkast 19 april 2011

    Låter jätte gott men jag vet inte riktit vad vad lemoncurd är har sökt på matklubben men får bara recept som innehåller lemoncurd kan du specifisera receptet är du snäll eller nogon annan som kan detta

  • Tess71 20 april 2011

    Lemoncurd är en citronkräm som finns att köpa färdig i de flesta stora butiker. Jag tror annars att jag ska ha ett recept på det med. Ska kolla och återkommer med det om ingen annan hinner före.

  • carmarino 23 april 2011

    Det finns flera recept på lemon curd här, men de är inte så lätta att hitta. Mitt absoluta favoritrecept är detta: 3 citroner med fint skal 3 ägg (helst stora) 3 dl socker 1 ½ hg smör = ½ hg per citron 1–1 ½ dl citronsaft Skrubba citronerna noga med rotborste i hett vatten och riv skalet samt pressa ur saften. Sätt på en stor gryta med vatten och tag en mindre kastrull som får plats i grytan. (Lemon curden skall göras i vattenbad.) Medan vattnet kokar upp, vispa upp äggen i den lilla kastrullen så att vitorna slås sönder. Blanda i skalet, saften, sockret, smöret och sjud i vattenbad till det tjocknar. Häll genast upp i burk, men sätt inte på lock förrän det är svalt. Förvaras kallt. Håller ca två veckor i kylskåp. (Längre om man inte har den ute i rumstemperatur för länge.)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.