Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rulltårtsbakelse "Jasmine"

 
Skriv ut

Fyllningen i bakelsen är gjord på bryggt Jasminte. Läckert och nytänkande!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med fyllningen och brygg teet. Mät upp te, rosenvatten och gelésocker i en kastrull. Koka upp och koka i 30 sekunder. Dra kastrullen åt sidan och låt svalna. Ställ i kylen att stelna.
  2. Sätt ugnen på 250 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Lägg ut ett annat bakplåtspapper på en bänk och strö ut ca 1 msk socker på pappret.
  3. Vispa ägg och socker ljust och pösigt med elvisp i en bunke. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver noga i en mindre bunke.
  4. Rör ned och blanda mjölet i äggsmeten. Häll och bred ut smeten med hjälp av en gummiskrapa på den bakpappersklädda plåten. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
  5. Ta ut kakan och stjälp upp den på det sockrade bakplåtspapperet. Bred ut fyllningen försiktigt, rulla ihop tårtan och ställ att svalna.
  6. Vispa grädden. Bred ett tunt lager med vispad grädde runt tårtan. Strö ut rostad kokos på ett bakplåtspapper och rulla tårtan i det. Klappa in kokosen så den sitter bra.
  7. Dela tårtan i jämnstora bitar och ställ på högkant, eventuellt i en bakform. Klicka eller spritsa på grädde och toppa med torkade rosenknoppar eller frysta hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.