Fyllningen i bakelsen är gjord på bryggt Jasminte. Läckert och nytänkande!
Instruktioner
- Börja med fyllningen och brygg teet. Mät upp te, rosenvatten och gelésocker i en kastrull. Koka upp och koka i 30 sekunder. Dra kastrullen åt sidan och låt svalna. Ställ i kylen att stelna.
- Sätt ugnen på 250 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Lägg ut ett annat bakplåtspapper på en bänk och strö ut ca 1 msk socker på pappret.
- Vispa ägg och socker ljust och pösigt med elvisp i en bunke. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver noga i en mindre bunke.
- Rör ned och blanda mjölet i äggsmeten. Häll och bred ut smeten med hjälp av en gummiskrapa på den bakpappersklädda plåten. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
- Ta ut kakan och stjälp upp den på det sockrade bakplåtspapperet. Bred ut fyllningen försiktigt, rulla ihop tårtan och ställ att svalna.
- Vispa grädden. Bred ett tunt lager med vispad grädde runt tårtan. Strö ut rostad kokos på ett bakplåtspapper och rulla tårtan i det. Klappa in kokosen så den sitter bra.
- Dela tårtan i jämnstora bitar och ställ på högkant, eventuellt i en bakform. Klicka eller spritsa på grädde och toppa med torkade rosenknoppar eller frysta hallon.
Publicerat den
9 februari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar