Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saltimbocca på kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kyckling med salvia, skinka, squash och tomat. God påskmiddag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg kycklingfiléerna på en skärbräda, tryck till med handflatan. Börja sedan skära som om du skulle skära en ficka och vik därefter ut till dubbel storlek. Täck bitarna med en plastpåse eller plastfolie och stöt dem tunna med en stöt eller kavel.
  2. Dela varje kycklingdel i två. Lägg i salviablad och 1 skiva skinka på varje. Vik dubbel och fäst med tandpetare. Vänd lätt i saltat och pepprat mjöl just före stekningen. Stek i 2-3 msk smör i 3-4 minuter per sida. Kycklingen ska vara genomstekt. Späd mot slutet med vin.
  3. Skölj, torka och skiva squashen tunt. Fräs delad vitlöksklyfta i olja och smör en stund och släng därefter bort den. Tillsätt tomater och squash och fräs under omrörning ca 5 minuter. Tillsätt hackad persilja och ev repad basilika mot slutet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.