Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sandströms kakor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Supergoda kakor

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker. Blanda i vetemjöl, kakao, vaniljsocker, salt och det smälta smöret. Häll smeten i en långpanna med smörpapper i botten. Grädda i 200 grader, 10-15 minuter.
  2. Gör kolasåsen medan kakbotten gräddas: Sjud smör, socker, gräddmjölk och sirap i en kastrull, ca 5 minuter. Ta kastrullen från plattan och häll i kokosen. Rör om. Häll kolasmeten jämnt över den halvgräddade kakbotten. Sätt in i ugnen igen och grädda ytterligare ca 10 minuter.
  3. Det knepigaste momentet: Skär kakorna innan de kallnat, i bitar som är ca 4 x 4 cm. Frys gärna in på direkten. Kakorna blir särskilt sega och läckra när de varit frysta.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Geteliten 12 februari 2010

    Ska de inte vara nåt bakpulver i kaksmeten? Vill ju INTE misslyckas nu när jag ska prova...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.