Chili con carne finns i en mängd varianter och här kommer min egen variant baserad på ett chili con carne recept en av min pappas bekanta bjöd på uppe i fjällstugan för några år sedan. Däremot har jag lagt till och ändrat på en hel del så det blir ett eget recept.
Instruktioner
- Börja med att finhacka pepparfrukterna och den gula löken. Skär sedan köttet i grytbitar (2x2 cm).
- Bryn köttet i omgångar i en stekpanna och lägg sedan över i en gryta. Lägg i bacon i stekpannan och bryn det också. Flytta över baconet till grytan. Lägg även ned alla övriga ingredienser förutom paprika, majs och bönor.
- Koka upp innehållet i grytan och sjud sedan sakta på svag värme i 1½ till 2 timmar tills köttet är riktigt mört. Lägg därefter i avrunna och välsköljda bönor och paprika och småkoka 5 minuter till. Skölj även majsen och låt den rinna av. Lägg ner den i grytan när allt annat är klart. Servera rätten tillsammans med ett gott bröd och en sallad!
Publicerat den
9 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar