Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegsbakelse med kardemummakräm och hallon

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En mjuk och len kardemummakräm med spröd smördeg och sötsyrliga hallon blir en festlig och god bakelse!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kräm: Vispa äggulor och socker vitt och luftigt. Sikta över maizena och vänd ihop det. Koka upp mjölken i en kastrull. Häll den varma mjölken över äggblandningen samtidigt som du vispar ihop det. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och låt krämen sjuda på svag värme samtidigt som du vispar kraftigt tills smeten börjar tjockna.
  2. Häll krämen i en bunke, täck den med plastfolie och låt den svalna i rumstemperatur. Vispa grädden medelhårt och smaksätt den med nymald kardemumma. Vänd ihop grädden med den avsvalnade krämen.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Ta ut rundlar, ca 6 cm i diameter, av smördegen. Grädda dem mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt smördegsbitarna kallna.
  5. Dela smördegsbitarna på mitten så att det blir en under- och överdel. Fyll dem med hallon och kardemummakräm. Pudra lite florsocker över dem vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.