En mjuk och len kardemummakräm med spröd smördeg och sötsyrliga hallon blir en festlig och god bakelse!
Instruktioner
- Kräm:
Vispa äggulor och socker vitt och luftigt. Sikta över maizena och vänd ihop det. Koka upp mjölken i en kastrull. Häll den varma mjölken över äggblandningen samtidigt som du vispar ihop det. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och låt krämen sjuda på svag värme samtidigt som du vispar kraftigt tills smeten börjar tjockna.
- Häll krämen i en bunke, täck den med plastfolie och låt den svalna i rumstemperatur. Vispa grädden medelhårt och smaksätt den med nymald kardemumma. Vänd ihop grädden med den avsvalnade krämen.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ta ut rundlar, ca 6 cm i diameter, av smördegen. Grädda dem mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt smördegsbitarna kallna.
- Dela smördegsbitarna på mitten så att det blir en under- och överdel. Fyll dem med hallon och kardemummakräm. Pudra lite florsocker över dem vid servering.
Publicerat den
4 juli 2014
Liknande recept
Skriv kommentar