Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörrebröd med fläskkarré

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Ett härligt smörrebröd ur en dansk klassiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fläskkarrén tillagas en eller två dagar före servering. Gnid in fläskkarrén med salt och peppar och låt den stå på köksbordet i ca 2 timmar.
  2. Blanda resten av ingredienserna till bräseringen i ett ugnsfast fat och vänd karrén i lagen. Ställ in fatet i ugnen på 160 grader i ca 2 timmar, vänd karrén varje halvtimme.
  3. Kyl karrén i lagen, vänd runt den i lagen, packa in i plastfilm och lägg på kylning. Sila lagen, skumma av fett, koka ihop till sirapskonsistens och kyl.
  4. Sallad: Gör en vinägrett av rapsolja vispad med ca hälften av den inkokta bräseringslagen, smaka eventuellt av med lite balsamvinäger.
  5. Blanda resten av ingredienserna till salladen, häll på vinägretten, smaka av med salt och peppar. Skär köttet i tunna skivor och lägg på smörat rågbröd, häll lite inkokt bräseringslag över skivorna och toppa med salladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.