- Serverar: 8 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Ett härligt smörrebröd ur en dansk klassiker.
Instruktioner
- Fläskkarrén tillagas en eller två dagar före servering. Gnid in fläskkarrén med salt och peppar och låt den stå på köksbordet i ca 2 timmar.
- Blanda resten av ingredienserna till bräseringen i ett ugnsfast fat och vänd karrén i lagen. Ställ in fatet i ugnen på 160 grader i ca 2 timmar, vänd karrén varje halvtimme.
- Kyl karrén i lagen, vänd runt den i lagen, packa in i plastfilm och lägg på kylning. Sila lagen, skumma av fett, koka ihop till sirapskonsistens och kyl.
- Sallad:
Gör en vinägrett av rapsolja vispad med ca hälften av den inkokta bräseringslagen, smaka eventuellt av med lite balsamvinäger.
- Blanda resten av ingredienserna till salladen, häll på vinägretten, smaka av med salt och peppar. Skär köttet i tunna skivor och lägg på smörat rågbröd, häll lite inkokt bräseringslag över skivorna och toppa med salladen.
Publicerat den
25 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar