Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Med New Yorkbiffar och en kryddig sås är det enkelt att servera en delikat lunch eller middag. Perfekt när man har bråttom.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa och rumstemperera köttet. Smält matfettet i en stor stekpanna på medelvärme.
  2. Bryn biffarna ca 2 min på var sida, eller längre för genomstekning. Krydda med salt och peppar. Lägg köttet på ett serveringsfat och håll det varmt.
  3. Skala och pressa vitlöken. Skala och riv eller finhacka ingefäran. Låt vitlök, ingefära och sambal oelek fräsa samman under omrörning i stekpannan, ca 1 minut. Skaka samman maizenamjöl och ½ dl av buljongen. Häll resten av buljongen och jordnötssåsen i stekpannan och red av med maizenablandningen. Öka värmen och låt koka upp under omrörning. Sjud samman såsen på svag värme i ca 3 minuter. Skölj, torka, hacka och rör ner korianderbladen.
  4. Skeda såsen över biffarna. Garnera med chilipeppar och korianderblad. Servera genast.
  5. Kokt ris är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.