Med New Yorkbiffar och en kryddig sås är det enkelt att servera en delikat lunch eller middag. Perfekt när man har bråttom.
Instruktioner
- Putsa och rumstemperera köttet. Smält matfettet i en stor stekpanna på medelvärme.
- Bryn biffarna ca 2 min på var sida, eller längre för genomstekning. Krydda med salt och peppar. Lägg köttet på ett serveringsfat och håll det varmt.
- Skala och pressa vitlöken. Skala och riv eller finhacka ingefäran. Låt vitlök, ingefära och sambal oelek fräsa samman under omrörning i stekpannan, ca 1 minut. Skaka samman maizenamjöl och ½ dl av buljongen. Häll resten av buljongen och jordnötssåsen i stekpannan och red av med maizenablandningen. Öka värmen och låt koka upp under omrörning. Sjud samman såsen på svag värme i ca 3 minuter. Skölj, torka, hacka och rör ner korianderbladen.
- Skeda såsen över biffarna. Garnera med chilipeppar och korianderblad. Servera genast.
- Kokt ris är gott till.
Publicerat den
3 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar