Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sötsalta skorpor

 
  • Serverar: 34 portioner
Skriv ut

Skorpor som är goda som de är, till kaffet eller till ett glas bubbel på festen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka mandeln grovt.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Knäck i äggen och tillsätt smör-&rapsolja, arbeta ihop massan med händerna.
  3. Dela degen i två bitar och rulla ut bitarna till längder ca 35 cm långa, lägg dem på bakplåtspapper på en plåt.
  4. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min.
  5. Ta ut plåten och låt längderna svalna något.
  6. Sänk ugnstemperaturen till 150 grader.
  7. Skär upp längderna i 1 ½ cm tjocka skivor på snedden. Lägg tillbaka skivorna på plåten eller på ett galler och torka dem i ugnen ca 25 min.
  8. Förvara skorporna i en burk med tättslutande lock.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.