Kyckling får en exotisk och frisk smak om man serverar den med apelsin, både som steksky och garnering.
Instruktioner
- Klipp eller skär kycklingen i två halvor. Smörj en ugnssäker form med matfett. Riv skalet från en av apelsinerna. Strö ut det i formen.
- Lägg kycklinghalvorna i formen, gnid in dem med saften från en apelsin, strö över rikligt med salt och peppar.
- Sätt in kycklinghalvorna i 175 grader ugnsvärme. Blanda saffran och olja. Pensla kycklinghalvorna då och då under stekningen men spara minst ½ msk av saffransoljan till smaksättning av såsen. Beräkna ca 45 minuter till stekningen.
- Koka upp buljongen. Smaka av med saften av en apelsin, saffransolja och salt. Rör ut arrowroten i 2 msk kallt vatten och red av såsen. Låt såsen koka upp under vispning.
- Skär kycklinghalvorna mitt itu och garnera med apelsinskivor och persiljekvistar.
Publicerat den
8 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar