Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solnedgångskyckling med ris

 
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Recept från Desperate Houswives kokbok

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingbröstet tvärs över med en vass kniv. Klappa bitarna torra med hushållspapper och krydda generöst med salt och peppar. Värm oljan i en stor stekgryta, cirka 30 cm i diameter, på medelvärme tills den börja bubbla. Lägg i kycklingbitarna med skinnsidan neråt. Bryn bitarna runtom i cirka 15 minuter. Ta upp dem och lägg dem på ett fat.
  2. Ta bort det mesta fettet från grytan men spara 2 matskedar. Lägg lök, vitlök och gurkmeja i grytan och bryn i cirka 6 minuter, rör om då och då. Häll på vinet och låt det koka upp, skrapa upp stekresterna ur grytans botten. Häll på kycklingbuljong och tomatsås och lägg i lagerbladet. Lägg tillbaka kycklingbitarna i grytan. Lägg även i ärter, pimiento och till sist riset. Vicka grytan så att riset lägger sig i ett jämnt lager under vätskans yta. Låt koka upp, sänk sedan värmen och lägg på lock. Sjud i cirka 25 minuter tills riset är mjukt och kycklingen genomkokt. Rör om ordentligt, lägg på locket igen och låt grytan stå i 5 minuter innan den serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.