Recept från Desperate Houswives kokbok
Instruktioner
- Dela kycklingbröstet tvärs över med en vass kniv. Klappa bitarna torra med hushållspapper och krydda generöst med salt och peppar. Värm oljan i en stor stekgryta, cirka 30 cm i diameter, på medelvärme tills den börja bubbla. Lägg i kycklingbitarna med skinnsidan neråt. Bryn bitarna runtom i cirka 15 minuter. Ta upp dem och lägg dem på ett fat.
- Ta bort det mesta fettet från grytan men spara 2 matskedar. Lägg lök, vitlök och gurkmeja i grytan och bryn i cirka 6 minuter, rör om då och då. Häll på vinet och låt det koka upp, skrapa upp stekresterna ur grytans botten. Häll på kycklingbuljong och tomatsås och lägg i lagerbladet. Lägg tillbaka kycklingbitarna i grytan. Lägg även i ärter, pimiento och till sist riset. Vicka grytan så att riset lägger sig i ett jämnt lager under vätskans yta. Låt koka upp, sänk sedan värmen och lägg på lock. Sjud i cirka 25 minuter tills riset är mjukt och kycklingen genomkokt. Rör om ordentligt, lägg på locket igen och låt grytan stå i 5 minuter innan den serveras.
Publicerat den
15 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar