Vad vore midsommarafton utan en jordgubbstårta? Det finns så många recept med jordgubbstårta som titel, så jag döpte om den här lite grann.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Börja med att förbereda formen. Smält smöret i en stor rund form, ca 28 cm i diameter, strö över farinsockret och lägg på skivade jordgubbar.
- Vispa äggen och de båda sockersorterna tills det blir ordentligt fluffigt. Rör ned apelsinjuice, blanda bakpulver och mjöl och vänd ned det i smeten. Häll smeten försiktigt över jordgubbarna i formen. Grädda ca 35 minuter eller tills kakan känns torr. Låt kakan svalna något innan den vänds upp och ned. Låt formen ligga kvar över kakan tills den kallnat helt.
- Vispa grädden. Ev kan den smaksättas med litet rivet limeskal och vaniljsocker. Garnera med jordgubbar och kanske några vackra blad.
Publicerat den
5 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar