Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommartårta med farin och apelsin

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Vad vore midsommarafton utan en jordgubbstårta? Det finns så många recept med jordgubbstårta som titel, så jag döpte om den här lite grann.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Börja med att förbereda formen. Smält smöret i en stor rund form, ca 28 cm i diameter, strö över farinsockret och lägg på skivade jordgubbar.
  3. Vispa äggen och de båda sockersorterna tills det blir ordentligt fluffigt. Rör ned apelsinjuice, blanda bakpulver och mjöl och vänd ned det i smeten. Häll smeten försiktigt över jordgubbarna i formen. Grädda ca 35 minuter eller tills kakan känns torr. Låt kakan svalna något innan den vänds upp och ned. Låt formen ligga kvar över kakan tills den kallnat helt.
  4. Vispa grädden. Ev kan den smaksättas med litet rivet limeskal och vaniljsocker. Garnera med jordgubbar och kanske några vackra blad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.