Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sparrissoppa med ricotta- och bresaolarulle

 
Skriv ut

Såg detta på Halv åtta hos mig! Måste jag prova, verkade vara supergott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär av nedersta biten av sparrisen, ca 1.5 cm, kastas. Skär sedan av sparrisknoppen då den skall sparas för att dekorera soppan med. Koka knopparna i lättsaltat vatten i ca 1 minut.
  2. Låt rinna av på hushållspapper. Hacka resten av sparrisen i stora bitar. Hacka schalottenlök. Fräs i en kastrull med smör i och tillsätt sockret. Fräs ytterligare några minuter på låg värme. Tillsätt buljong och vitt vin.
  3. Låt koka ca 10 minuter. Mixa soppan ordentligt och låt den få ett uppkok. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  4. Gör sedan ricotta- och bresaolarullen genom att blanda ricottaost, citronsaft och parmesanost. Lägg på crémen på bresaolan och rulla ihop till en rulle.
  5. Rör försiktigt ned grädden i soppan och dekorera med rullar och sparrisknoppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.