Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stark indisk köttgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

En smakrik och smal kötträtt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa köttet. Skär det i 2-3 cm stora tärningar. Skala och finhacka den gula löken och vitlöken. Skala ingefäran och skär den i fina strimlor.
  2. Smält matfettet i en stor gryta och bryn köttet. Ta upp det ur grytan. Fräs lök, vitlök och ingefära i fettet som finns kvar i grytan i ca 5 min. Rör om under tiden. Tillsätt kryddorna och fräs i ytterligare 1 min.
  3. Lägg tillbaka köttet i grytan tillsammans med ev avrunnet köttspad och häll över vattnet. Lägg på locket och låt puttra på svag värme i ca 30 min.
  4. Under tiden: skålla tomaterna i hett vatten och ta bort skalet. Dela varje tomat i fjärdedelar och ta bort "flugan". Tillsätt tomaterna när grytan fått koka i 30 min och låt koka i ytterligare 30 min under lock eller tills köttet blivit mört.
  5. Blanda i 1 dl yoghurt och garnera eventuellt efter smak med färsk koriander. Servera med ris och extra yoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.