- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut
En smakrik och smal kötträtt.
Instruktioner
- Putsa köttet. Skär det i 2-3 cm stora tärningar. Skala och finhacka den gula löken och vitlöken. Skala ingefäran och skär den i fina strimlor.
- Smält matfettet i en stor gryta och bryn köttet. Ta upp det ur grytan. Fräs lök, vitlök och ingefära i fettet som finns kvar i grytan i ca 5 min. Rör om under tiden. Tillsätt kryddorna och fräs i ytterligare 1 min.
- Lägg tillbaka köttet i grytan tillsammans med ev avrunnet köttspad och häll över vattnet. Lägg på locket och låt puttra på svag värme i ca 30 min.
- Under tiden: skålla tomaterna i hett vatten och ta bort skalet. Dela varje tomat i fjärdedelar och ta bort "flugan". Tillsätt tomaterna när grytan fått koka i 30 min och låt koka i ytterligare 30 min under lock eller tills köttet blivit mört.
- Blanda i 1 dl yoghurt och garnera eventuellt efter smak med färsk koriander.
Servera med ris och extra yoghurt.
Publicerat den
1 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar