Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt kycklingbröst med rödbetsås, fänkålsallad och krämig äppel- och mandelpotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

2004 års nationalrätt är verkligen smakrikt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kycklingen: salta och peppra kycklingbrösten. Stek dem gyllenbruna i margarin. Lägg brösten på en plåt och stek i ugn på 100 grader till innertemperaturen är 72 grader. (Det tar cirka 30 minuter i en varmluftsugn. Använd termometer)
  2. Rödbetssås: riv rödbetorna på grova sida av rivjärnet. Finhacka löken. Fräs i en kastrull rödbetor, lök, farinsocker och ingefära i smöret tills det blir mjukt- mellan 5- 10 minuter. Tillsätt honung, balsamicovinäger och kycklingfonden. Låt koka cirka 15 minuter. Sila av i en annan kastrull genom en finmaskig sil och koka ihop såsen tills hälften återstår. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Potatisen: skär mandelpotatisen i fina tärningar. Råstek den i rapsoljan tills den blir mjuk. Lägg sedan potatisen på papper och låt rinna av, Fräs potatis, finhackat äpple och gul lök i en kastrull i smöret. Vänd ner osten och tillsätt grädden. Avsluta med färsk timjan. Smaka av med salt.
  4. Fänkålsallad: ansa fänkålen ifrån mittstocken och skär den i fina strimlor. Finstrimla moroten och purjolöken. Stek i rapsoljan först fänkålen någon minut, tillsätt sedan moroten och sist purjolöken. Det ska bli knaperstekt men det är viktigt att inte purjolöken blir bränd. Salta salladen med flingsalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.