Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Syrlig rabarberkaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En underbar kaka som har en fyllig smak av rabarber. Med solrosfrön i blir smaken härligt nötig.

Ingredienser

Instruktioner

1. Börja med att smälta smöret och bröa formen. Sätt därefter ugnen på 175 °C. 2. Vispa samman ägg och socker till en porös smet. 3. Smält smöret i en kastrull och häll i den kalla mjölken. Gör ett uppkok och dra av från spisen. 4. Mät upp mjölsorterna i en bunke och blanda detta väl med bakpulver. 5. Häll i den varma vätskan i smeten, och häll därefter i mjölblandningen. 6. Rör om väl och blanda sedan i rabarberbitar och solrosfrön. 7. Häll smeten i formen. 8. Grädda i nedre delen av ugnen, 45-50 minuter. Täck kakan mot slutet om den börjar bli mörk. 9. Skär loss kakan från kanten och vänd den på ett bakgaller. Låt kakan svalna under formen och skär sedan i tårtbitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.