Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tant Lailas Chokladtårta

 
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En god chokladtårta för vardag och fest.

Ingredienser

Instruktioner

Smält smör och blanda med mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ihop med resten, hälls i smord, bröad form med avtagbar kant. Grädda sedan i ugnen 175 grader i ca 40 minuter Blanda ihop ingredienserna till glasyren i en kastrull och låt koka tills den blir något simmig. Stick igenom den varma kakan med en gaffel, så det blir massor med hål. Häll sedan den varma glasyren över kakan så glasyren rinner ned och täck hela kakan med glasyren! Garnera med strössel eller silverkulor och servera med grädde vid festligare tillfällen!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.