Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tårta med kolakräm och hallon

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Enkel men syndigt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Vispa ägg och socker till tårtbottnen och sikta ner övriga ingredienser. Grädda ca 30 minuter. Låt kallna.
  2. Kolakräm: Smölt sockret och bryn det, akta så det inte bränns. Häll över 4 dl mjölk och sjud tills sockret smält. Blanda majsstärkelsen med 1/2 dl mjölk , rör ner och låt det koka upp. Låt kallna.
  3. Vispa grädden och vänd ner i den kalla krämen.
  4. Dela bottnen i 2 delar. Bred hälften av krämen på den understa och strö hallonen över. Lägg ihop. Bred kolakräm runtom och ovanpå. Dekorera med daimkulor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.