De här tarteletterna kan fyllas med vanlig chokladkräm, men just Toblerone, med sina små nougatbitar i, ger lite annorlunda konsistens och smak.
Instruktioner
- Börja med tobleronekrämen.
Häll grädde i en kastrull och lägg ner chokladen, delad i småbitar. Låt smälta under omrörning. Ställ in i kylskåpet och låt krämen stelna något.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela smöret i bitar och blanda med mjöl, vatten och socker till en deg. Kavla ut degen och ta ut 6 rundlar till formarna.
Klä formarna med degen och låt vila i kylen i 20 minuter.
- Fyll formarna med bönor eller ris. Grädda skalen mitt i ugnen i 15-20 minuter, tills de fått fin ljusgul färg. Låt dem kallna helt innan de fylls med tobleronekräm.
- Lägg på färska hallon och dekorera med myntablad.
Pudra lätt med florsocker.
Publicerat den
17 juni 2012
Liknande recept
Skriv kommentar