Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tarteletter med tobleronekräm och hallon

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

De här tarteletterna kan fyllas med vanlig chokladkräm, men just Toblerone, med sina små nougatbitar i, ger lite annorlunda konsistens och smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med tobleronekrämen. Häll grädde i en kastrull och lägg ner chokladen, delad i småbitar. Låt smälta under omrörning. Ställ in i kylskåpet och låt krämen stelna något.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Dela smöret i bitar och blanda med mjöl, vatten och socker till en deg. Kavla ut degen och ta ut 6 rundlar till formarna. Klä formarna med degen och låt vila i kylen i 20 minuter.
  4. Fyll formarna med bönor eller ris. Grädda skalen mitt i ugnen i 15-20 minuter, tills de fått fin ljusgul färg. Låt dem kallna helt innan de fylls med tobleronekräm.
  5. Lägg på färska hallon och dekorera med myntablad. Pudra lätt med florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.