Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tiramisu med rabarber, hallon och apelsin

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Italien möter vårprimören rabarber i en frisk tolkning av många favoritdessert tiramisu. Kryddad med hallon och apelsin blir den extra färgglad och fräsch! Låt gärna Tiramisun "sätta sig" i kylen över natten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kompott: Lägg skivad rabarber, hallon, socker, citronjuice och vaniljpulver i en kastrull. Koka upp och låt småkoka utan lock på medelvärme till en fast kompott, 10-15 minuter. Rör då och då. Låt kallna helt.
  2. Mascarponekräm: Vispa äggulor, mascarponeost och vaniljpulver till en slät kräm med elvisp. Vispa äggvitorna till ett vitt skum med elvisp. Tillsätt socker, lite i taget, och fortsätt vispa till en fast maräng. Rör ner i mascarponekrämen.
  3. Blanda apelsinjuice och apelsinlikör. Doppa kexen i juicen.
  4. Varva kompott, kex och mascarponekräm i 6 glas. Servera med färska hallon på toppen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.