Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ungersk köttgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En mustig gryta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär nötkött i tärningar.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skölj och rensa paprika och hacka den i bitar. Hacka zuccini i bitar.
  3. Värm en stekpanna och bryn köttet i omgångar i olivolja.
  4. Lägg över köttet efter hand i en stor tjockbottnad gryta.
  5. Stek lök och vitlök några minuter tills det fått färg tillsätt till grytan.
  6. Stek paprikan ock zuccinin några minuter och tillsätt i grytan.
  7. Tillsätt tomatpurèn och kryddorna och stek, samt rör om i grytan i några minuter. Tillsätt vetemjöl och rör runt. Tillsätt vatten och rör om.
  8. Låt grytan stå och småkoka under lock i 1,5 timmar. Rör då och då.
  9. Späd ev, med mer vatten då och då så att grytan inte kokar torr och bränner.
  10. Servera köttgrytan med råris eller kokt potatis.
  11. Inlagd gurka, saltgurka och gräddfil passar också till grytan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.