Ett annorlunda, prickigt och poröst bröd med quinoa och valnötter. Lätt att skära i fina skivor och är supergott till ost.
Instruktioner
- Koka quinoa i vatten enligt anvisning på förpackningen. Låt det svalna.
- Smula jästen i en degbunke, tillsätt mjölken och rör tills jästen är löst. Vispa samman äggen och tillsätt dem tillsammans med socker, sirap, salt och två sorters mjöl. Blanda allt.
- Rör till sist ner quinoa och grovhackade valnötter. Blanda väl. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd 2-liters limpform. Låt jäsa till nästan dubbel storlek ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Baka brödet långt ner i ugnen tills det är genomgräddat, 45-55 minuter. Låt stå en stund, vänd sedan upp limpan på ett bakgaller för att svalna.
Publicerat den
28 februari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar