Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Terrinen kan serveras till olika sorters fisk men även till kött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och strimla potatisarna i små, smala bitar. Mixa eller finhacka spenaten. Blanda samman grädde, crème fraiche, vitlök , potatis, spenaten, ägg och kryddor.
  2. Ställ in i ugnen på 180 grader i ca 40 min.
  3. Rör om lite då och då så att inte gratängen får en för stadig yta.
  4. Under tiden du väntar klär du små skålar, Temugg eller liknande med plastfolie på insidan så att plastfoliet sticker upp en bra bit över kopp kanten. När gratängen är klar fyller du upp kopparna eller skålarna och vänder dom upp och ner på tallriken. Klart att servera med valfritt tillbehör.
  5. Tips på tillbehör: Parmesan Kokta mandlar. Fisk av olika slag kanske lax.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.