Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Veganska kanelbullar

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Våga prova dessa kanelbullar i vegansk tappning. Jag lovar, de smakar underbart!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet och tillsätt soja-/havredrycken och låt det bli fingervarmt, ca 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med vätskan. Tillsätt socker och salt och rör om. Tillsätt mjöl och arbeta tills du har en mjuk och smidig deg. Låt jäsa i 45 minuter.
  2. Dela degen i två delar, kavla ut och fördela fyllningen jämnt mellan de två delarna. Rulla ihop båda och skär upp i jämnstora bitar, ca 30 st. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper eller i bakformar. Låt jäsa under duk i 20 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Pensla bullarna med soja-/havredryck och strö över pärlsocker. Grädda sedan i ugnen i ca 10-15 minuter, beroende på storlek.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.