Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetarisk lasagne

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En oerhört god vegetarisk lasagne som kan göras hur som helst, men detta är min version.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och skär morötterna i halvmånar. Skär broccolin i lite större storlek än morötterna. Hacka löken och vitlöken. Fräs löksorterna i oljan tillsammans med morötterna och broccolin. Tillsätt crème fraiche och kryddorna. Låt puttra i 10 minuter. Smaka av och justera kryddorna framför allt salt och stark krydda (om man använder något sådant). Smula fetaosten och börja lägga samman lasagnen. Ta först lite sås i botten av formen (20x30) lägg sedan på lasagneplattor, sås, hälften av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås, resten av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås och så den rivna osten. Om man vill kan man lägga på lite oliver innan man har på den rivna osten. För att få plattorna mjukare och lasagnen saftigare kan man lägga i kokt vatten i hörnen av formen, totalt ungefär 3-4 dl. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader ca 30 minuter. Servera när det är varmt och ät med en kall, fräsch sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.