Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetarisk nötfärs

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Fantastiskt god vegetarisk rätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 º. Blanda malda cashewnötter med fullkornsbrödsmulor i en skål. Finhacka och fräs löken i smöret tills den är mjuk och guldbrun. Skala och finhacka vitlöken. Låt vitlöken fräsa med ett par minuter utan att den får färg. Häll den frästa löken i nötblandningen. Vispa äggen med mjölk, citronskal, mejram, salt och peppar. Häll det i nötblandningen.
  2. Till fyllningen fräser du finhackad lök i smör tillsammans med den strimlade, röda paprikan. De skall bara bli mjuka. Krydda rikligt med svartpeppar och lite salt. Ta nu av kastrullen, lägg i osten och tillräckligt med vispat ägg för att binda ihop fyllningen.
  3. Lägg smord aluminiumfolie i en avlång form som rymmer 1 ½ liter. Lägg halva mängden färs i botten. Bred ut fyllningen ovanpå och lägg sedan på resten av färsen.
  4. Nötfärslimpan gräddas i ugnen 30-40 minuter tills den är fast. Serveras varm med béarnaisesås och broccoli (eller blomkål).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.