- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Fantastiskt god vegetarisk rätt!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 º. Blanda malda cashewnötter med fullkornsbrödsmulor i en skål. Finhacka och fräs löken i smöret tills den är mjuk och guldbrun. Skala och finhacka vitlöken. Låt vitlöken fräsa med ett par minuter utan att den får färg. Häll den frästa löken i nötblandningen. Vispa äggen med mjölk, citronskal, mejram, salt och peppar. Häll det i nötblandningen.
- Till fyllningen fräser du finhackad lök i smör tillsammans med den strimlade, röda paprikan. De skall bara bli mjuka. Krydda rikligt med svartpeppar och lite salt. Ta nu av kastrullen, lägg i osten och tillräckligt med vispat ägg för att binda ihop fyllningen.
- Lägg smord aluminiumfolie i en avlång form som rymmer 1 ½ liter. Lägg halva mängden färs i botten. Bred ut fyllningen ovanpå och lägg sedan på resten av färsen.
- Nötfärslimpan gräddas i ugnen 30-40 minuter tills den är fast. Serveras varm med béarnaisesås och broccoli (eller blomkål).
Publicerat den
13 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar