Snabbt, färgglatt och krispigt wokade grönsaker är inte bara gott - det är dessutom hälsosamt. Endast 114 kalorier/portion.
Instruktioner
- Skala löken och skär varje lök i 12 klyftor. Skala och pressa vitlöken. Skala och hacka eller riv ingefäran. Skala, skölj och skär morötterna i tunna, sneda skivor. Skölj, kärna ur och strimla paprikan fint. Skölj och skär sellerin i sneda tunna skivor. Ansa och skölj bönorna eller sockerärtorna. Låt böngroddarna rinna av i en nätsil.
- Hetta upp oljan i en wokpanna på hög värme. Tillsätt lök, vitlök och ingefära och fräs under omrörning 1 minut eller tills löken är mjuk och genomskinlig. Tillsätt morötter, paprika och selleri och fräs under fortsatt omrörning i ca 2 minuter. Tillsätt bönor eller ärter och fräs 1 minut. Rör om hela tiden. Tillsätt böngroddarna och fräs ytterligare ca 1 minut.
- Häll soja och risvin eller sherry i en skål. Rör ut majsmjölet i vätskan. Häll blandningen i woken tillsammans med buljongen och låt det koka upp under ständig omrörning. Låt koka tills såsen har tjocknat något.
- Servera tillsammans med kokt råris som har smaksatts med lite pressad citronsaft och smält matfett.
Publicerat den
14 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar