Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetarisk wokpanna

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Snabbt, färgglatt och krispigt wokade grönsaker är inte bara gott - det är dessutom hälsosamt. Endast 114 kalorier/portion.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala löken och skär varje lök i 12 klyftor. Skala och pressa vitlöken. Skala och hacka eller riv ingefäran. Skala, skölj och skär morötterna i tunna, sneda skivor. Skölj, kärna ur och strimla paprikan fint. Skölj och skär sellerin i sneda tunna skivor. Ansa och skölj bönorna eller sockerärtorna. Låt böngroddarna rinna av i en nätsil.
  2. Hetta upp oljan i en wokpanna på hög värme. Tillsätt lök, vitlök och ingefära och fräs under omrörning 1 minut eller tills löken är mjuk och genomskinlig. Tillsätt morötter, paprika och selleri och fräs under fortsatt omrörning i ca 2 minuter. Tillsätt bönor eller ärter och fräs 1 minut. Rör om hela tiden. Tillsätt böngroddarna och fräs ytterligare ca 1 minut.
  3. Häll soja och risvin eller sherry i en skål. Rör ut majsmjölet i vätskan. Häll blandningen i woken tillsammans med buljongen och låt det koka upp under ständig omrörning. Låt koka tills såsen har tjocknat något.
  4. Servera tillsammans med kokt råris som har smaksatts med lite pressad citronsaft och smält matfett.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.