Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetariska quornfärspiroger

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Gott att äta som mellanmål eller ta med i picknickkorgen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs lök och quornfärs med smör i en stekpanna. När färsen fått färg tillsätt pressad vitlök, vatten el buljong. Låt allt puttra ca 10 min till en ganska torr, fast röra.Smaka av med salt och peppar och timjan eller pizzakrydda .
  2. Under tiden färsen puttrar smulas jästen i en bunke. Smält smör eller margarin i en kastrull och tillsätt 1 ½ dl vatten. När blandningen fått fingertemperatur slå den över jästen. Se till att jästen löser sig innan 5 dl vetemjöl blandat med salt arbetas in. Avsluta med att knäcka i ett litet ägg. Degen ska vara lös, men fastnar den på mjölad hand tillsätt även den sista decilitern mjöl. Arbeta degen smidig och låt den jäsa 30 min. Kavla ut degen på mjölad arbetsbänk. Sporra ut 20 cm runda degstycken och lägg 3 msk färsfyllning mitt på. Vik upp degen och nyp ihop. Skarven ska gå rakt över fyllningen likt en tuppkam. Låt pirogerna vila på plåt ca 10 min innan de penslas med uppvispat ägg och gräddas 15 min i 200 graders ugnsvärme Blir det färs över kan man använda det till fullkornspasta!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.