Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vetebröd med hallon och mandelmassa

 
Skriv ut

Saftiga vetebröd med härlig fyllning som görs i långpanna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken till 37 grader och rör ut jästen med mjölken. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en kladdig deg, för hand eller i degblandare. Jäs under bakduk 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Knåda degen lätt på mjölat bakbord och kavla till en rektangel ca 25x30 cm. Lägg rektangeln i en långpanna med bakplåtspapper.
  3. Hyvla smöret på degen, fördela hallonen, mandelmassan, kardemumman och sockret. Jäs utan bakduk 30 minuter. Grädda mitt i ugnen 20 minuter. Låt svalna och skär brödet i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.