Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vetesurdeg

 
Skriv ut

Det är jätteenkelt att sätta surdeg. Det tar endast 5 dagar sedan har man en perfekt surdeg som tar baket till nya höjder. Surdegen gör brödet mer hållbart, saftigare, smakrikare och nyttigare. Surdeg kan kan tillsätta alla recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1: Värm vattnet till fingervarmt och vispa ihop med mjölet. Täck med plastfolie. Ställ på en varm plats i köket.
  2. Dag 3: Tillsätt rumsvarmt vatten och mjölet. Vispa ihop. Täck med plast. Ställ på en varm plats i köket.
  3. Dag 4: Tillsätt rumsvarmt vatten och mjölet. Vispa ihop. Täck med plast. Ställ på en varm plats i köket.
  4. Dag 5: Klart att använda till baket. Eller ställ in i kylen. I kylen klarar sig surdegen i 1-2 veckor. I frysen över 6 mån. Fryser du surdegen så ta upp den dagen innan du skall baka så den vaknar rejält till liv.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.